HAOSZ hírlevél 2023.04.01

1. Kollegiális vezetői testületek beszámolója

Mellékletben küldjük a kollegiális vezetői testületek (háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos) beszámolóját az elmúlt hetek, hónapok eseményeiről. 

2. Menopauza Konferencia

A Magyar Menopauza Társaság a HAOSz tagságát sok szeretettel hívja és várja az ország első Menopauza Konferenciájára. Május 20-án a Lurdy házban 30 orvos és speciálisan a változókorral foglalkozó szakember osztja meg tudását. Az eseményre a belépésünk -regisztrációnk esetén- díjtalan. Mellékeljük a linket, ahol regisztrálni tudtok, a HaOSz tagságotok feltüntetése mellett. 

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=TTNZGrg_IE2x0xH6Ldos3cULnWXzYEpCvlBAEduC_lBURDhDTkJORVJPNzFPVkxWTEJCMFBBVDlSRS4u

Az esemény oldala, ahol az előadókat is láthatjátok az alábbi: 

https://helloklimax.hu/menopauzakonferencia/

3. Endometriózis Alapítvány tevékenysége, Endometriózis Világnap rendezvénye

Az Endometriózis Alapítvány szervezésében elstartolt egy egészen egyedi kampány melynek fókuszában az endometriózis, annak kezelése , illetve szűrése áll. Az április 2-án megrendezésre kerülő esemény mind a szakmai, mind laikus szemmel izgalmasnak ígérkezik.

A Lucy applikációt mindenképp a figyelmetekbe ajánljuk, mert az általa gyűjtött és analizált adathalmaz, segítheti mind a szakmát, mind a felhasználót, hogy észrevegye, ha valamilyen szimptóma mögött komolyabb probléma húzódik meg. A világnap kapcsán szervezett esemény részleteit az alábbiakban olvashatjátok. 

Te mit cipelsz magaddal? 

A Női Egészségért Alapítvány országszerte rendezvényekkel készül a március hónap során. Az érdeklődők szakmai fórumokon vehetnek részt, ahol lehetőségük nyílik szakembereknek feltenni a kérdéseiket.

Az Endometriózis Magyarország 2023-as kampányában ismét országos roadshow-t szervezett, hogy felhívják a figyelmet a világszerte 190 millió reproduktív korban lévő nőt érintő endometriózisra. 

A kampány apropóját a márciusi endometriózis hónap adja, melynek keretében az alapítvány idén is megválasztja az Endometriózis Nagykövetét, és számos rendezvényt tart országszerte a témában. Budapesten és több vidéki nagyvárosban orvosok, egészségügyi szakemberek bevonásával az érdeklődők szakmai fórumokon vehetnek részt, előadásokat hallgathatnak, továbbá lehetőségük nyílik feltenni a témában kérdéseiket.

A kampány másik fontos célja, hogy népszerűsítse az alapítvánnyal közösen fejlesztett Lucy applikációt. Az app amellett, hogy egy precízen személyre szabható menstruációs és termékenységi naptárt kínál, egy orvosok bevonásával megalkotott algoritmust is futtat, mely a bevitt adatok és tünetnaplók alapján számos női betegség, így az endometriózis kiszűrésében is segítséget nyújthat, ezáltal csökkentve a jelenlegi kb 4 éves diagnosztikai késedelmet. 

A figyelemfelhívás célja, hogy kortól, stílustól és élethelyzettől függetlenül minél több nőhöz jusson el az üzenet: Ha időben szembe mernek nézni azzal, mit cipelnek magukkal, számos súlyos női betegséget kerülhetnek el, vagy időben felismerve kezelhetőek lesznek ezek a betegségek.

Endometriózis Világnap: április 2. Budapest: https://www.facebook.com/events/5484018381702444

 

Az oldal egy Startup Growth Lite alapú sablont használ. Az eredetit a More than Themes készítette.